Köp köp köp

Förra veckan beställde jag en ring till mitt nya hål, eller nya och nya det är 3 månader gammalt. Passade på att beställa en tunnel i silikon jag varit rätt sugen på ett tag. Tyvärr så var den inte alls som jag förväntade mig så den fick åka tillbaka. Idag beställde jag en massa spiraler, tunnlar och pluggar från en annan sida för typ inga pengar alls, eller okej i snitt 15 kr/st. Samma saker skulle ha kostat 4 ggr så mycket från sidan jag köpte ringen.
Nu äre mat!

Musflickorna piper

Skrev igår att det lät som att jag hade fåglar istället för möss. Lite överdrivet var det men ibland låter det så. När dom är alla tre i huset dom sover i så piper det ibland, det låter exakt som att det är en liten fågel i kartongen. Men jag fick svaret att det troligtvis är någon som putsar en annan lite för hårdhänt.

Jag har varit orolig för Kosmo igårkväll och idag på förmiddagen. Jag hade nämligen inte sett till henne sen lördagskväll, och Nova var inte heller framme så mycket. Jag hittade så många tecken på att allt inte stod rätt till så när jag före lunch bestämde mig för att jag måste lyfta på huset så kunde jag knappt äta lugnt för jag var så orolig och rädd för vad jag skulle hitta. Försökte väcka dom men bara Vega kom ut så då lyfte jag på huset och vilken lättnad att se två små möss röra sig där under och undra varför matte väcker dom. Lilla skrutten!

Nu blir det en snabbrastning av Alice i regnet före Robinson.

Helgens resultat

Altså detta var ju inte kul. Jag hade skrivit ett inlägg och så blir det tomt. Och blogg.se som har fixat så inläggen autosparas medans man skriver. Funkade ju inte nu....
 
Kortfattat. Cajsa fick sista pinnen för uppflytt, dock stannar dom i klass 1 iaf ett tag till.
Sessan var jätteduktig och sprang i tre av fyra lopp. Men hon vägrade springa i tunnlarna av någon anledning. Kanske för att det var blött i gräset och hon inte gillar det. Jag är nöjd ändå!
Ska sova snart, är jättetrött, steg upp halv 6 igår och 5 imorse. Måste bara fråga på musforumet varför det låter som att jag har fåglar istället för möss... Mer om det en annan gång. Håller även på med ett inlägg om 'ett bra agilitylopp'.

Med Sessan och utan Alice

 
Till helgen ska jag och Hanna till boden och tävla agility. Mormor och morfar har åkt till mina kusiner och lämnat Sessan här eftersom hon ska tävla. Dock har dom tagit med sig min Alice. Känns så tomt.

Jag och Hanna var till bhk idag och tränade agility och det gick superbra med Sessan så jag hoppas på att vi klarar något lopp till helgen. Har lite ny taktik som jag ska prova.
Just det, har ju inte berättat hur det gick i söndags. Hopploppet var Sessan jätteseg på, hon ville inte alls. Agilityloppet var hon dock jättebra, sprang och hoppade utan att jag behövde locka. Men jag bröt efter halva banan för att sluta när det var roligt.
Cajsa fick en pinne i hoppklass. Tyvärr gillar hon inte gungan så det gick inget vidare i agilityklass. Hon har nu två pinnar i hoppklass och vi hoppas på den tredje till helgen.

Jag har det då inte lätt. Har fått typ 15 bett i ljumskarna som kliar nåt fruktansvärt. Vet inte vad det är som bitit mig och allergimedicinen hjälper inte mot det. Så jag provar kortisonsalva och försöker hålla mig ifrån att klia.

Nova, Kosmo och Vega


Nova.


Kosmo.


Vega.
 
Jag har lagt upp bilder på flickorna i deras flik nedanför headern nu. Kosmo håller just nu på att dissekera en mindre kartong. Imorgon är nog stora delar av den i smulor. Hon har på fyra dagar tuggat sönder hela baksidan, ena kortsidan och undersidan på ett makaronpaket. Jag misstänker att varken Nova eller Vega har hjälpt till.

Agility imorgon

Imorgon bär det av till Luleå och tävla i agility. Hanna(tror jag) ska tävla med Cajsa och jag ska tävla med Sessan. Hoppas det är bra lätta banor, nog för att jag gillar utmaningar men inte med Sessan, för då vill hon inte vara med. Hon är lite(mycket) envis och har inte hindersug så det går långsamt och hon lessnar fort, så är det en svårare bana bryter vi efter typ halva om hon har tagit alla hinder så långt. Man ska sluta när det fortfarande är roligt! Nu blir det kvällspromenad med Alice.

Myggbett och muslingarnas framsteg

Det blev bara värre. Myggbetten har svullnat upp och jag räknade och fick det till trettio stycken. Trettio myggbett på en och en halv timma = allergisk reaktion, så nu får jag käka allergimedicin.

Muslingarna har gjort framsteg, eller Kosmo iallafall, hon klättrar upp i min hand flera gånger när jag har handen i buren och har bara bitits en gång idag. Det är hennes största problem, att hon bits, inte hårt och bara på fingertopparna. Men på tre dagar har hon bitits två gånger. Första dagen bet hon mig minst fem gånger.
Kanske var dumt att jag som nybörjare tog emot möss med problem men jag vet hur jag ska handskas med dom och det är kul att se framstegen.

16 augusti

Igår var jag och Hanna på bhk och tränade agility. Jag tränade med Sessan. Det var dock inte smart alls att ha leggings för myggen bet igenom så nu har jag typ 15 nya myggbett på benen, och alla mina sår som just hade läkt. Suck! Det gick iallafall bra att träna.

Igår fick muslingarna flytta i en större bur. Dom bodde tidigare i en (duna)bur som är ca 50 x 35, vilket jag tycker är lite för litet åt tre möss, men den följde med. När jag köpte Dobby bodde han först i en (duna)bur som är ca 70 x 45 och den har mössen fått flytta in i. Dom verkar stortrivas! Idag ska jag skrubba av en stor gren som inte rymdes i ugnen och sen när den torkat så ska dom få den också. Just nu har dom ett hyllplan i buren och det vet jag inte om jag ska ha kvar för Kosmo når upp till takgallret och klättrar där. KlätterKosmo!

14 augusti

Nu är jag tillbaka, tänkte jag.
Lite saker har hänt sen sist men tänkte bara berätta en sak.
Jag har blivit med möss! Tre jättesöta musflickor har hamnat hos mig. Dom har bara bott här i fyra dagar så vi har inte riktigt lärt känna varandra än. Dom är ganska rädda av sig och har lite små problem men dom är mycket nyfikna och gör framsteg.

Hela sommaren har varit perfekt, till typ augusti, då blev det svinvarmt. Fattar inte varför alla vill ha det såhär, man kan ju inte göra något. Tex idag måste jag vänta till typ nio innan jag går kvällspromenad med Alice för annars är det för varmt och då blir det bara en kort promenad och det går ju inte med bara korta promenader hela tiden. Bara negativa saker med att det är så varmt.
 

Sofia. 23år. Norrbotten.

Hundar. Katter. Hamstrar. Webbdesign.