Gott Nytt År!

Med hjälp av Dobby önskar vi gott nytt år!

Smäll era smällare/raketer/fyrverkerier endast på tolvslaget är ni snälla! Då hinner vi vara beredda. Finns så många rädda djur, som bland annat min Alice och våran Cajsa. Förövrigt finns det många människor som också är rädda för fyrverkerier och smällare.

Tomteluva

En bild från förra året på Simba.
 
Jag fick många bra saker i julklapp. Till exempel fick jag ett professor Layton-spel till mitt nintendo, Safecracker-spel till datorn, Harry Potter page to screen(bok), pengar, BARF mat för en riktig katt(bok) och lite annat.

Sötaste NovaIdag är det -30 grader. Blir en innedag med andra ord. Ska pyssla med mössen, träna med hundarna och städa.

Små hjärtanen

Idag har jag myst med mina tre små hjärtan. Har börjat ta upp dom en stund varje dag nu. Tidigare tyckte jag dom var lite tråkiga eftersom dom är så skygga men det blir ju inte bättre av att jag bara låter dom vara. När jag väl fått upp dom är dom mysiga. Bara fega Vega som inte vågar kliva upp i handen. Jag tycker ju så mycket om dom och vill vara med dom men det har liksom inte blivit. Och sen när Simba var opererad så var jag knappt i mitt rum, sov inte ens i mitt rum.

Sjuklingar

Simba blev av med tratten i torsdags och såren har läkt jättebra. Det ser bra ut i munnen men stygnen har inte försvunnit än så han får äta torrfoder ett tag till.
Dobby fick ju medicin i tre dagar, men han hann knappt bli bra i magen så när jag slutade så blev det lite sämre igen. Tänkte därför köra en till, lite längre kur så att han hinner bli bra och förhoppninsvis fortsätter bli bra. Han har inte blivit lika dålig som innan han fick medicin som tur är.
Alice har också börjat äta medicin nu, hon hade kissat inne i förrgår, och inte som det brukar vara, ids inte förklara för det är ändå inte intressant.

Dobby har fått medicin

 
Dobby har varit dålig i magen ett tag nu och igår ringde mamma till veterinären som sa att dom hade någon ny medicin till gnagare. Den heter fibreplex och främjar normal matsmältning och tarmflora. Jag hoppas att den funkar, den är lätt att få i honom iallafall.
 

Simbas andra, tredje och fjärde veterinärresa

Det har varit ett himla åkande till veterinären på senaste tiden.Blåsan Simba hade var en böld som dessutom hade spridit sig ner i halsen. Vi åkte altså in med honom i tisdags och lämnade honom där och dom skulle ringa när han var klar. Klockan fyra ringde dom och sa att han fick åka hem halv fem. Vi fick gå in i ett rum och prata med en veterinär som berättade oom hemgångsråden. När en annan vet. kom in med Simba så förväntade jag mig att han skulle se ut ungefär som förra gången, trött och lite blodig på nosen, istället kommer min lilla gubbe in med rakad hals och dränage under hakan. Så det var en hel del pyssel med honom, tvätta runt dränaget, spola under huden, spraya en äcklig bakteriedödande spray i munnen, smörja med salva runt dränaget och eftersom han inte drack så mycket och blev beordrad att äta torrfoder så sprutade vi i vatten i munnen på honom, utöver det så var det medicinering tre gånger om dagen.
På fredagen skulle vi på återbesök, dom kollade dränen och i munnen och sa att det var ju lite tidigt att ta bort dränen nu och att vi skulle komma på måndag igen. Grattis, kunde vi inte fått komma på måndag direkt då? Vi bor ju liksom inte granne med djursjukhuset. Vi fick iallafall ge corsodyl istället för den där äckliga sprayen och koka köttvatten och ge för att få i honom vätska.
Så vi var dit idag med honom och då plockade dom bort dränen och kollade så allt såg bra ut. Jag hoppas verkligen att det läker bra nu. Dock har han fått skavsår av tratten men den behöver han bara ett par dagar till.


Sofia. 23år. Norrbotten.

Hundar. Katter. Hamstrar. Webbdesign.