Hela helgen

I fredags och lördags följde jag med Hanna till 6 draghundar, vi släppte ut dom i inhägnad så dom fick springa av sig och gav dom mat. Jag har fixat ett kyltäcke åt Alice och Cajsa, provade det på Alice igår men blötte det för lite, det var nästan torrt när vi kom hem. Hon var iallafall svalare.
Jag skulle behöva sy men jag är inte vän med symaskinen, skulle sy ett midjebälte i helgen men symaskinen ville inte fungera så jag sket i det och gick ut med katterna i nästan en och en halv timma. I lördags åt vi morsdagsmiddag och såg på eurovision song contest. Jag blev jättesupermegaglad när Sverige vann!!
Igår var jag på introduktion för mitt sommarjobb och på kvällen var jag och Hanna och tränade på tennisplan. Måste ligga i hårt nu för vi ska tävla 13 juli.
Idag är det blåsigt och lite molnigt så jag ska passa på att gå en längre promenad med Alice.

Veterinären


Simba.

Idag har jag, mamma, katterna och Blixten varit till veterinären. Blixten har tagit blodprov för att kolla antikroppar mot rabies, Nino har vaccinerats, Simba har vaccinerats, ID-märkts och besiktats. Jag ska försäkra Simba så därför har han blivit besiktad. Vi har haft sån tur att han har varit sjuk så lite som han varit men nu vill jag ha något skydd ifall han blir sjuk. Kostar så mycket hos veterinären. ID-märkt har han inte heller varit, men det blev Nino när han kastrerades. Vet inte varför jag inte gjort det på Simba, men nu är han ID-märkt och registreringspapprena är inskickade så om han kommer bort så har jag bevis att han är min. Han tyckte mer om att bli vaccinerad och ID-märkt än besiktad, ville bara ligga i transportburen.
Simba blir åksjuk och kissade och bajsade i transportburen så när vi kom hem så badade jag katterna. Nino fick panik, kastade sig runt halsen om mig och klöste sig fast. Jag höll inte på att få bort han men Hanna kom och hjälpte mig. När jag sen skulle lyfta ur han ur badkaret så klöste han fast ena klon i armvecket på mig, bara någon milimeter från blodådran, gjorde svinont. Nu är dom nog lagom sura på mig.

Trött

Igår var vi på bhk, Hanna hade kurs, och jag tränade senioragility med Alice. Hon har ju spondylos och får inte hoppa men hon älskar agility så nu tar jag bort hinderpinnarna så att hon bara springer genom porten. Man märkte att hon tyckte det var ovant utan hinderpinne för hon hoppade ändå. Första varvet hoppade hon kanske 5(av 7), andra varvet kanske 3 och sista varvet hoppade hon bara sista hindret. Hon vänjer sig nog. Vi tränade lite lydnad och det gick bra för att vara hon. Hon är inte så förtjust i lydnad men hon kan allt i klass 1, hon har tävlat i lydnad förut men eftersom hon inte gillade det så gick det inte så bra. Så jag tränar det bara för skoj.
Idag var vi i piteå på utställning med Sessan. Hon fick very good för att hon inte vill röra sig ordentligt. Dessutom regnade det. Jag och Alice gick och kollade på, förmodligen, min framtida ras.
Imorgon kanske jag går till tennisplan, måste kratta klart och såga lite pinnar.

SoligtDet är i princip klart på tennisplan, jag har bara kvar att kratta, kanske far dit idag om jag har tid. Ska så solrosor, göra kyltäcken till hundarna och börja på typ ett midjebälte.
Idag är det soligt och äckelvarmt ute.
På söndag ska Sessan ställas i Piteå och då ska jag och Alice följa med.

Tennisplan

Igår var jag på tennisplan och städade upp. Tennisplan är två inhägnader, en stor och en liten. I den stora finns en agilityplan och den lilla håller jag på att rusta upp för diverse hundträning. Det växer små tallar över nästan hela ytan, jag drog upp kanske hälften igår, några större tallar och en buske som växer utifrån och in. Dessutom finns ett plank som har ramlat omkull och måste bort och långa remsor plast(?) med spikar i. Idag ska jag dit igen och greja.

Utställning

Igår tränade Hanna utställning med Blixten. Det gick inte så bra så hon bad mig försöka och givetvis säger hon att det går bättre och att jag får ställa honom. Trodde jag skulle få en slapp dag men jag blev långt ifrån sysslolös. Så jag har ställt Blixten idag, excellent fick han. Plus att jag fick ställa Cajsa i championklass och sen in med Blixten igen i uppfödargrupp. Efter det kunde vi rasta hundar och äta innan det var dags för finalen, uppfödargruppen skulle in.
När vi kom dit imorse så skulle jag kissa Blixten men han ville inte. Efter ett tag tog jag ut honom igen men inte kissade han då heller. Inte heller tredje gången. Efter vi var klara i ringen gick vi ut igen och då äntligen kissade han, efter 6 timmar.
Vi har frysit hela dagen, det har snöregnat och blåst hela dagen, visserligen var vi inomhus men det var inte uppvärmt alls. Hoppas på bättre väder till nästa utställning den 20 maj, utomhus och Sessan ska ställas. För våra hundar blir det ingen mer utställning, Cajsas päls är dålig plus att hon redan är champion, Hugo är kastrerad och domarna gillar tyvärr inte kastrerade hundar, Blixten var bara med idag för att få en bedömning.

3 MajDobbys sår har försvunnit och den glesa pälsen var nog bara inbillning.
Trots att jag hatar värme och börjat få problem med blodsockret(eller nåt) igen så längtar jag lite till sommaren. Såfort Hanna har tagit fina kort på Alice i sommar så ska hon klippas ner och så ska vi gå och se om hon vill simma.
På lördag ska vi till Piteå på utställning. Jag har för mig att det är Cajsa, Hugo och Blixten som ska ställas. När vi kommer hem ska jag klippa skägget av Cajsa. Hujedamej så rolig hon kommer se ut.

Sofia. 23år. Norrbotten.

Hundar. Katter. Hamstrar. Webbdesign.