Fintad?

Jag satt vid datorn vid köksbordet och Nino satt bakom datorn på köksbordet och så ser jag att han stirrar ut genom altandörrsfönstret, som när dom ser nåt spännande, jag tittar ut och försöker se vad han ser men ser ingenting så jag tittar på honom igen och då rör han huvudet som att 'där var det igen, titta nu!' och jag tittar dit men ingenting då heller. Då trodde jag att han var smart och fintade mig men sen tittade jag ut igen och ser en skräckslagen talgoxe flyga omkring på altanen. Så då gick jag ut och öppnade dörren så den flög ut, lämnade också ett fönster öppet ifall det flyger in någon mer. Vi hade ett fönster öppet, för det är inte första gången det är en fågel därinne, men någon hade stängt det.

Hemma och sen bort igen

Har kommit hem nu. Vi såg breaking dawn 2 på bio, jag tyckte den var jättebra.
Imorgon blir det kanske en lång dag. Jag och pappa måste med Simba till veterinären igen. På ett ställe där en tand har suttit så såg det inte så värst bra ut och längre bak där en kindtand suttit har han en stor blåsa. Han har inte ätit mat sen igår morse men jag har sprutat i honom lite mat och vattenblandning och ska fortsätta med det hela kvällen. Ska prova ge honom lite hjärta ikväll, i helgen när jag har varit borta har dom fått blötmat.
Nu ska jag gå ut med Blixten.

Alice

Lilla Alice är halvdålig i ryggen, vi ska nog börja ge henne smärtstillande för att se om det hjälper. Jag håller på att läsa om hur man masserar hundar, tänkte prova lite på Hugo ikväll, så sen ska jag massera hundarna men främst Alice. Sen ska jag läsa om hur man stretchar hundar och så ska jag börja göra det med. Borde börja gå med henne offroad men eftersom jag inte kan ha henne lös överallt och det är så jobbigt att ha kopplet då så har det inte blivit, men vi kan nog gå till kalhygget, som jag kallar det(men tydligen heter det lappgraven), för där ser man långt om det skulle komma någon eller något. Ja efter helgen ska jag skärpa mig.
Ska förresten börja träna uppletande med Blixten också, fast på riktigt för det gör jag inte med Hugo, det är bara på skoj.
Imorgon ska jag till tandläkaren. Men sen åker jag till Umeå.

Simbas veterinärbesök

 
På måndagmorgon klockan halv åtta åkte jag, pappa, Simba och Blixten mot gammelstads djursjukhus för att kolla Simbas tänder. Väl där så konstaterade veterinären att minst två tänder måste opereras bort, dom skulle ringa när han var klar. Vi åkte till storheden och gick i massa affärer. När klockan närmar sig tre bestämmer vi oss för att åka till djursjukhuset igen och fråga hur det går. Där svarar dom att dom håller på med honom nu(!) och är klara om kanske en timma och att dom då får se om han överhuvudtaget kan åka hem idag! Inne i mig skrek det neeeeej! Klart jag måste ha min lilla gubbe med mig hem. Och väldigt drygt om vi måste åka hit imorgon också. Jag hade ju varit till Piteå dagen innan.
Nåväl, vi åkte in till stan och var på två affärer, när vi var på den första ringde mamma och sa att dom hade ringt till henne om Simba, han var klar och skulle vakna, vi skulle få komma dit kvart i sex(en timma senare) för att se om han skulle få komma hem. När vi var klara i stan åkte vi dit och jag förstod att han skulle få komma hem när vi fick medicin åt honom av receptionisten. Efter en liten stund kommer en veterinär med honom och vi gick in och pratade om hans mediciner och fick ta med honom hem.
Väl hemma var han väldigt trött och kunde inte jama, kan fortfarande knappt jama. Väldigt ovant då han är en pratglad katt. Igårkväll blev jag väldigt orolig för honom. Han fick ett skov av FIC, inflammation i urinblåsan, och kunde inte kissa. Jag lockade honom genom att rensa toan och då kom han och försökte kissa ett par gånger innan han gick därifrån. Han hade fått extra vatten i maten så han borde vara kissnödig men jag och mamma kom fram till att det nog berodde på att han förra dagen hade varit instängd i en bur på ett nytt ställe och sen sövts och nu var trött och vinglig. Han fick ju dessutom smärtstillande så vi bestämde oss att avvakta tills imorgon. Imorse hade han kissat mycket.
Idag mår han mycket bättre och har busat med Nino men kan som sagt inte riktigt jama än.

Agilitytävling

 
Imorgon åker jag och mormor och morfar med Blixten och Sessan för att tävla agility. Spännande!

På måndag åker jag och pappa med Simba till veterinären, hans tänder måste kollas och eventuellt dra ut några. Stackarn kommer ha så ont, fast troligen så har han redan ont. Jag har sparat älgfärs som han ska få dom närmsta dagarna efteråt, så slipper han tugga så mycket. Levern och hjärtat får jag klippa i småbitar och benet får han nog hoppa över på tisdag. Det beror ju på vad dom gör.
Nu ska Dobby få komma ut och springa.
37 dagar kvar till julafton!!

Halloween-Dobby

-'Nu ser jag väl lika läskig ut som dom matte?'
 
Nu kommer halloweenbilden på Dobby. Det är så skönt att fota honom jämfört med mössen. När jag fotade mössen tog jag liksom drygt 40 bilder och på Dobby tog jag max 10.

I förrgår satte jag i ringen i örat igen men tyvärr så har det börjat göra ont nu. Har köpt en spiralring som jag hoppas funkar bättre, den är lite mindre. Framförallt kommer den vara lättare att sätta i än ringen jag har nu.

Skogspromenad med Hugo

 
Igår och idag var jag ute med Hugo. Vi gick i skogen och tränade uppletande. Idag klämde jag in två pass uppletande, i början och i slutet av promenaden. Men jag känner att vi måste börja utforska nya skogar, dock är jag lite rädd att stöta på ett visst sorts stort brunt djur. Det är inte så troligt att vi gör det men rädd kan man vara ändå.

9 november

 
I veckan är syster hemma, men hon åker till Umeå på söndag igen.
Nästa helg skulle vi och tävla agility men då är inte syster hemma. Som det ser ut nu så åker jag, mormor och morfar och så tävlar jag med alla hundar, Cajsa, Sessan och debut med Blixten, men det blir kanske bara en dag.
Helgen därefter åker jag ner till Umeå och så ska vi se bio, då tar jag med Cajsa.
 

Walking in a winter wonderland

Idag var jag och Hugo på en fotorunda. Soligt, snöigt och några minusgrader.Här är Hugo. Vi genade genom skogen och hittade en stor sten som man kunde stå på.


-'Men Hugo hur ska vi nu hitta till stigen?' -'Inga problem', sa Hugo och visade mig till stigen.Vi tog oss genom skogen och upp på kullen.


Uppe på kullen tog jag bilder på Hugo.


Sen gick vi hem.
 

Halloweenmöss 
 
Tog lite halloweenbilder på flickorna förra veckan och detta är några av dom.
Kommer halloweenbilder på Dobby sen.

Födelsedag, örhänge, uppletande och musbur

I onsdags fyllde jag år.
I tisdags kom mitt örhänge jag beställt. Och jag hade läst på ett forum att dom flesta hade 8mm lång stav så jag tog det, men den var ju på tok för lång för mitt öra men iallafall lite kortare än läkstaven. Skulle nog behöva en som är 4mm. Ska kanske köpa en stav i plast som man kan göra så kort man vill ha.
Jag har köpt en dummy till Hugo och igår for vi och tränade uppletande. Den är typ perfekt, lagom stor och neonorange så den syns i snön. Hugo är jätteduktig!
Jag har också köpt en låda och nät för att göra musburen. Den blev klar och invigd igår. Den är ju inte den perfekta musburen men den duger. Trivdes faktist med en öppen men vågar inte längre med Alice.
Nä nu ska jag ta och väcka Dobby och gå och hämta kött från frysen till katterna imorgon.

Sofia. 23år. Norrbotten.

Hundar. Katter. Hamstrar. Webbdesign.