Simbas veterinärbesök

 
På måndagmorgon klockan halv åtta åkte jag, pappa, Simba och Blixten mot gammelstads djursjukhus för att kolla Simbas tänder. Väl där så konstaterade veterinären att minst två tänder måste opereras bort, dom skulle ringa när han var klar. Vi åkte till storheden och gick i massa affärer. När klockan närmar sig tre bestämmer vi oss för att åka till djursjukhuset igen och fråga hur det går. Där svarar dom att dom håller på med honom nu(!) och är klara om kanske en timma och att dom då får se om han överhuvudtaget kan åka hem idag! Inne i mig skrek det neeeeej! Klart jag måste ha min lilla gubbe med mig hem. Och väldigt drygt om vi måste åka hit imorgon också. Jag hade ju varit till Piteå dagen innan.
Nåväl, vi åkte in till stan och var på två affärer, när vi var på den första ringde mamma och sa att dom hade ringt till henne om Simba, han var klar och skulle vakna, vi skulle få komma dit kvart i sex(en timma senare) för att se om han skulle få komma hem. När vi var klara i stan åkte vi dit och jag förstod att han skulle få komma hem när vi fick medicin åt honom av receptionisten. Efter en liten stund kommer en veterinär med honom och vi gick in och pratade om hans mediciner och fick ta med honom hem.
Väl hemma var han väldigt trött och kunde inte jama, kan fortfarande knappt jama. Väldigt ovant då han är en pratglad katt. Igårkväll blev jag väldigt orolig för honom. Han fick ett skov av FIC, inflammation i urinblåsan, och kunde inte kissa. Jag lockade honom genom att rensa toan och då kom han och försökte kissa ett par gånger innan han gick därifrån. Han hade fått extra vatten i maten så han borde vara kissnödig men jag och mamma kom fram till att det nog berodde på att han förra dagen hade varit instängd i en bur på ett nytt ställe och sen sövts och nu var trött och vinglig. Han fick ju dessutom smärtstillande så vi bestämde oss att avvakta tills imorgon. Imorse hade han kissat mycket.
Idag mår han mycket bättre och har busat med Nino men kan som sagt inte riktigt jama än.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Sofia. 23år. Norrbotten.

Hundar. Katter. Hamstrar. Webbdesign.