Klippt håret, hundar och musburar

För några dagar sedan fick jag ett il och kunde inte förstå varför jag ville ha långt hår. Igår klippte jag av det. Nåja inte allt men typ 15 centimeter. Jag kommer nog aldrig ha långt hår, jag har inte tålamod att spara ut det, får prova löshår någon gång tror jag. Varje gång jag säger att nu ska jag spara ut det så gör jag det ett tag och sen vill jag klippa det kort. Denna gång höll det väl rekordlångt, jag klippte mig senast, förutom topparna, förra året i december men inte så jättemycket. Tycker det är lättare med kort hår och nu är det lättare att tvätta håret och går inte åt lika mycket balsam(jag använder ju inte schampo). 
Förövrigt är jag så galet sugen på att skaffa en whippet eller en iv... men jag ska ju ha en pudel och det blir nog bra det med. Får skaffa en vinthund senare.
Imorgon ska jag köpa en musbur. Kommer bli kalas. Nu har dom en underdel av en rätt stor bur och ett mindre akvarium som övervåning men Alice har fått mani på pinnar och det har jag till både mössen och Dobby och idag kom droppen, hon hade varit i musburen och hämtat en böjbar trästege. Så kan jag ju bara inte ha det, nästa gång kanske hon får syn på en av töserna och jakten tar över. Så dom ska få ett säkrare hem.

Örhänge

Jag beställde ett örhänge i fredags, till conchen, hoppas det kommer imorgon. Har just nu läkstaven i och den är typ en centimeter för lång, inte snyggt. Jag hade ring tidigare men tog ut den för att det slutade aldrig göra ont när jag sov på det örat. Det har blivit jättebra, gör inte ett dugg ont längre men när jag tog bort ringen råkade jag bända upp den för mycket. Ska försöka trycka ihop den sen men nu känner jag för att ha stav. Ska önska mig olika kulor till den och en annan sorts ring i julklapp.
Ska till mormor och morfar ikväll för kusinen är där.

Drag med Blixten

Har just kommit in från en promenad med hundarna. På morgonpromenaden tränade jag drag med Blixten. Han är så duktig på att dra. Han fick dra en petflaska med vatten och en liten tall, haha. Jag tog först bara petflaskan men eftersom det är snö på marken så glider den så lätt så pappa kapade en liten tall och knytte fast så det blev perfekt. Nästa gång tar vi kedjan på 2,5kg. Är riktigt pepp på att börja med light weightpull, mitt eget påhitt. I weightpull drar dom ju riktigt tungt, det tänkte inte jag utan bara lagom tungt så han får något att jobba med. Men då måste jag köpa en weightpull-sele och dom är inte så billiga. Så vi får se, sålänge vi bara drar 2,5kg så duger nog nomeselen, och i vinter ska han ju dra mig på skidor.
Nu ska vi äta pizza.

Snöööö!

I tisdags började det snöa! Jag älskar snö!!! Nu har det dock blivit mer slask men jag gillar det ändå.
Idag när jag var ute och gick med Hugo tänkte jag gå på storvägen, men där såg inga bilar oss och vi höll nästan på att bli påkörda så vi vände och gick upp på elljusspåret. Fick dessutom skavsår efter bara några steg men jag har inga andra skor som är bra vid just detta väder och underlag. Iallafall så var det mycket bra tänkt att gå på elljusspåret för där får Hugo springa lös och det älskar han och så var det fåglar i skogen och det älskar han också. Han älskar nog fåglar mer än en fågelhund, haha. Han sprang mer i skogen än på stigen.
Vill göra en ny design men det är jätteknasigt när jag ska koda, ställer jag markören på en rad och ska radera så raderar den raden under.

Simba

En gammal bild på busSimba.
 
Igår sa vi adjö till blötmat, nu är det helbarf som gäller. Känns så himla bra att ge sina katter det allra bästa.
Jag har städat undan i storrummet utanför mitt rum och ska fixa lite hinder för att börja agility med Nino.
Imorgon ska Sessan hem. Hon har varit här sen förra söndagen.

Sofia. 23år. Norrbotten.

Hundar. Katter. Hamstrar. Webbdesign.