Ont ont ont

Jag har haft jätteont i huvudet hela veckan och ibland ont i nacken och ryggen. Igår masserade både mamma och pappa mig och idag har det varit bättre. Jag har haft lite ont i huvudet och ganska ont i ryggen, men det var bättre än den hemska huvudvärk som jag haft, och som börjar komma nu känner jag. Har ont i käkarna med för jag biter förmodligen ihop när jag sover, kommer på mig själv med att göra det på dagarna ibland.

Sov gott Nova!


Imorse somnade Nova in i min hand.
Jag hoppas att Kosmo kommer må bra utan henne. Mina små hjärtan!

Lite halvbra

I onsdags hade vi utedag och gick upp på hundberget. Direkt när vi kommit ner fick jag ont i nacken/axeln på ena sidan. Tänkte att jag nog hade spännt mig eller nåt och att det skulle gå över men det blev bara värre senare på kvällen. Jag har fortfarande ont plus att det nu gör ont i hela nacken och bakhuvudet och neråt ryggen. Ska testa ta värktabletter och se om det hjälper. Jag tog det i onsdagskväll men då hjälpte det inte och då hade jag mindre ont. I eftermmiddag ska ju jag och Blixten på rallylydnadskurs. Jag tror att jag kommer ha jätteont ikväll.
Nu ska jag gå till min kattvaktskatt Hobbe.

Jag och Emmett

 
Min och Emmetts relation är ganska lik min och Blixtens relation som den var för ca ett och ett halvt år sedan. Då var Blixten kring 9 månader och mitt främsta hatobjekt. Han var otroligt söt och mysig när han var trött men hade alldeles för mycket energi för min smak. Han var överallt, jämt. Sprang hit och sprang dit. Främsta orsaken varför jag inte tyckte om honom var för att han pep, han pep nästan ständigt. För ett och ett halvt år sedan sa jag att jag skulle då aldrig skaffa en wheaten, och jag skulle inte skaffa en valp och tillslut ville jag aldrig mer ha en hund. Så jobbig var han. Trots att jag så många gånger skrikit åt honom så tyckte han ändå om mig. Hundar i ett nötskal.
Tiden gick och som tur var så blev det bättre, han mognade, lärde sig att slappna av, lärde sig att lyssna. Nu när min syster har flyttat och tagit med sin hund, Blixtens pappa, så har han blivit mycket bättre. Vi har gått från hatkärlek till kärlek. Det är faktist sällan jag blir arg eller irriterad på honom nu.
Tillbaka till Emmett, han är också sådär, överallt, jämt. Jag har ju skrivit att han klättrar på tapeten och det säger väl en hel del. Dock är han ju, precis som Blixten var, bara en bebis. När han har blivit äldre och inte är lika aktiv så är jag nästan säker på att han kommer vara en mus med en alldeles speciell plats hos mig.

Inte sagt att jag inte gillar Jackson, han är också otroligt fin och mysig, lite för aktiv han också än. Jag vet inte om det är normalt att dom är såhär eller om jag fått extrema individer. Haha.. Det var faktist Jackson som jag såg först och gjorde att jag köpte just dessa två. Jag brukar likna dom med att Jackson är en hundvalp och Emmett är en kattunge. Hundvalpar håller sig oftast på golvet och kanske säng/soffa medans kattungar är både på byråer, diskbänkar och kanske i gardinerna. Undantag för Blixten som vid 8 veckors ålder klättrade över kompostgaller för att få vara med mamma.
Nu har Emmett vaknat och vill komma ut och springa.

Rallylydnad

 
Jag och denna grabb ska börja rallylydnadskurs på söndag. Kanske att vi kan tävla i sommar. Jag och Alice ska tävla i rallylydnad sommar.

En sjuk Nova

Min lilla sneda Nova.

Nova har varit väldigt dålig. I onsdagskväll när jag städade deras bur satte jag dom på deras rastplats. Sen när jag skulle ta upp henne så brukar jag prata med musen först så dom inte blir rädd för att man plötsligt tar upp dom. Iallafall så reagerade hon inte på att jag pratade med henne, jag blåste då försiktigt och då rörde hon sig lite. När jag tog upp henne så låg hon bara i handen och var jättetrött. Satte ner henne i buren men då såg jag att hon skakade i hela kroppen när hon gick. Jag trodde att det var sista tiden nu för henne. Hade henne i en plastlåda medans jag såg tv så jag kunde hålla koll på henne. Satte tillbaka henne i buren sen och Kosmo var så söt och hjälpte henne in i huset. Fixade välling så hon skulle få i sig lättäten mat och för att hon älskar välling.
Nästa dag var hon lite lite piggare, när jag tog upp henne så gick hon omkring lite i handen och senare på kvällen skakde hon inte längre när hon gick. Hon åt bra av vällingen.
Dagen efter det, igår altså, så var hon ännu piggare. Jag tog ut henne på sängen och hon gick omkring hela tiden.
Nu mår hon rätt så bra, något var/är ju fel men hon är mycket piggare iallafall. Lilla Nova.

Emmett

 
Här är den andra lilla påskkycklingen(musen) vars namn är Emmett. Deras kull hade twilight-tema och Jackson hette tidigare Jasper. Jag tänkte byta namn på Emmett också men hittade inget som passade en vilding som honom. Haha.. Smeknamnet vilding med all rätt. Han klättrar tillomed på tapeten!
Nu ska jag äta.

Inte haft tid

Den andra lilla muspojken har ett namn sen ett par dagar tillbaka men jag har inte suttit vid datorn speciellt mycket senaste veckan eftersom kusinerna varit här och i helgen var jag i Umeå. Men om jag hinner ikväll visar jag honom då, annars imorgon.

Sofia. 23år. Norrbotten.

Hundar. Katter. Hamstrar. Webbdesign.