Långhelg

Jag har tagit helg från och med nu. Skönt! Ska vara "ensammen" hemma med Cajsa, Blixten, katterna, mössorna och Dobby i helgen. Dom andra ska till Umeå för Hanna ska flytta dit.
Jag kom fram till en sak förra helgen. Jag ska byta djursort. Jag gillar verkligen möss, dom är underbara, trots att dom tre jag fick var väldigt skygga och försiktiga, men dom har ju blivit jättemycket bättre, problemet är att det finns inga möss norr om sundsvall. Inte ens djuraffärerna har, inte för att jag skulle köpa från en djuraffär ändå. Dock kommer det nya djurslaget inte in förrän mössorna eller Dobby har vandrat vidare. Jag har inte tid eller plats med fler. Men planerar och läser på gör jag för fullt, skaffar man ett djur ska man vara påläst, maten, miljön, skötsel, beteenden, sjukdomar, osv. Många är mer pålästa om telefonen dom köpt än om deras livs levande djur.
Nåväl, Nova är bättre, hennes 14-dagars-kur är över och hon är piggare än vanligt, kisar inte med ena ögat som hon gjorde tidigare, springer runt på skrivbordet istället för att bara sitta bakom datorn. Hoppas hon inte blir sämre igen.


Två små hjärtan

Har varit ganska jobbigt senaste tiden. Vega blev sjuk, fick sår på nacken som bara blev större och större. I måndags bokades avlivning, för tre dagar sedan fick hon somna in. Även fast det var jobbigt så var det rätt beslut, såret var för stort, det skulle ha tagit jättelång tid för det att läka, om det ens hade läkt. Jag tänkte ju ändå att det var lugnt för jag hade ju två möss kvar så ingen skulle bli ensammen. På tisdagen när jag tog upp Nova rullade hon runt i min hand och jag förstod direkt att något var galet, hon hade fått snedskalle. På onsdagen fick hon komma till veterinären och få medicin. Hon har väl blivit lite bättre, idag sprang hon omkring på mitt skrivbord. Det är bara vänta och se, hon ska ha medicin i 14 dagar.
Är inte nöjd med bloggdesignen, måste göra om den.

Lilla Vega

 
Har inte skrivit på ett tag för min lilla musflicka Vega är sjuk. Hon har ett sår på nacken som blir lite större för varje dag. Eller hittills har det varit så. Jag har dessutom läst på ett musforum om fler som haft möss med likadana sår, och knappt någon har slutat bra.
Jag hoppas att hon blir bättre men jag förväntar mig inte det.

Sofia. 23år. Norrbotten.

Hundar. Katter. Hamstrar. Webbdesign.